Wednesday, 3 April 2013

Pelamin idaman




Macam mana hari korang? Harap baik-baik aje.
While aku write new post ni, satu sms masuk ‘ Salam, Wana dah selamat bersalin. Anak lelaki’… alhamdulillah.
Risau gak kitorang, due date jauh gak laa. 27hb due nye kott
Tapi semua dah selamat sekarang. Tak sabar nak tgk baby dia.
:D
Mmg aku sengsorang suka over excited utk org lain.
Habis dah selingan. Nanti hubby dia send gambar, aku bg korang tengok oke?



Macam mana dengan b2b out there?
Dah settle semua ke? Barang hantaran semua dah beli?
Kalau tanya aku, mmg belum la kann. Bulan 9, lama lagi kottt
Tapi biasa untuk tak terasa sgt money flow tu, mesti ada yg beli awal-awal kann.
Macam biasa laa, ada masa sikit-sikit, aku buat survey.
Apa lagi aku survey?
Design pelamin, design tudung, design pelamin nikah camane.
Semualah aku survey.
Baju nikah aku dah tak survey, sbb aku dah set dengan designer aku nak design macam yg aku berkenan.
Macam mana? Tunggu la nanti *berangan cam ada org na tanya je*
Jom sama-sama survey dengan aku.

pelamin macam mana korang nak??


aku betul-betul suka those design yg simple, but absolutely fantastic.

tinggi angan aku ni. tak mampu der aku na capai sendiri.
mintak tlg someone yg tinggi sikit boleh? haha

Yg atas ni lebih kepada design utk pelamin nikah sebenarnya.
Ada org yg nak pelamin nikah with kerusi tu semua.
at first, aku pun macam tu.
But lepas kena sound dgn ayah banyak sgt kerusi banyak bontot kauuu.
hamek laa, hamek kerusi tu bawak lari. aku taknak.
hmph. Lelaki ni semua tak memahami.
Nasib aku ada akak, akak ipar, ibu dan rakan-rakan sebaya dan terlebih baya yg diorang ni ladies.






Nampak tak betapa cantiknya color pastel ni.... 
Jatuh cinta woyyy
Nak lagi? nanti korang jatuh cinta banyak sgt. acane tu? hahaha

Pelamin satu je nak padahal, oh, dua laa.
Nikah nak mini punya, dengan sanding.




Tapi pk2 balik, ok je kalau buat nikah depan pelamin sanding.
Macam atas ni kann, consider yg kerusi tu pelamin sanding.
But then tu laa, aku sanding bawah canopy =='

Aku ni berangan nak itu nak ini, tapi nanti jadi apa tahh.



This one the most charming design for me.
Betul-betul ikut kehendak aku. 
Dengan nikahnye depan situ.
PURRRRFECTTT!!!

Hadohh. 
Ingat dah settle. Banyak lg rupanya.
Baju sanding pun tak pk lagi nak design macam mana.
Aku buat baju sanding custom made.
Untung because dpt price yg sgt affordable.
Lagipun dulu mmg pernah amek dgn andam ni masa abg aku sambut menantu.

so untuk baju sanding, nanti pulak aku pk.
Boleh botak nak tunggu hari aku tiba nanti.
 hahahaha :D

kbaiii!!!

Monday, 18 March 2013

My Big Day Coming Soon




Fuhh, berlapuk sangat dah belog nih. =.=
Pada asalnya sign in balik ni untuk permanently delete belog nih.
But then tergerak hati untuk write a new post. Demit!
Tangan ni gatal je dan otak pulak ligat berfikir.

After all.
Aku dah masuk Part4 dah ni. Tak sangka sangatkan?
Terasa macam baru semalam je aku Part1. *oke tipu*
Tapi yelah. Bila tengok ada junior junior baru masuk, terasa untuk diorang, ‘lamanya lagi nak habis, baru masuk…’
Aku ni dah Part4 dah. Jap lagi dah Part5, then last sem.
Time dah last sem tu laa baru terfikir, bestnya dah nak habis!!!
Tapi belum rasa bila dah habis. Mesti nak sambung balik, nak masuk balik uni untuk belajar.

Ok, itu bukan ceritanya sekarang.
The truth is, I’m going to get married next sem!!!
Believe it? Ohhh. Semmm.
Hahahaha *mood gatal habis skrg*
Terasa macam dah tua bila en.tunang ajak kahwin.
Padahal dia yg dah tua kann, dats why dia ajak kita kahwin. Tak malu.
Mesti dia dah excited sangat tengok kawan kawan dia dah ada anak.
Comel-comel semuanya. Geram pulak ingatkan anak si Pogi tuh. Haih
Btw, my frenz wana dah nak deliver end of this month.
Hope everything gonna be okay! :D
Tak sabar nak dapat anak baru. Hehheh

Since my wedding dah tak berapa jauh lagi, sangat-sangatlah busy sekarang ni.
I have to face one more final exam before my wedding.
And lagi, my practical will be on this coming semester holiday. *shoot*
Geram gila kot, orang lain practical bila sem 7, aku…
Tapi alhamdulillah, habis awal.
Habis je part6 nanti terus boleh grad dah.
Tak payah pk practical hape semua tuh.

Cerita asek melalut ke lain je kann?? Hadohh
Pointnya, I’m not that busy.
Sebab aku ada kawan yang sangat baik hati untuk korbankan masa dan tenaganya tolong aku, survey itu, survey ini, then tolong find me suitable dress, color, and everything lah. Almost everything dia tolong.
Thank you sweetheart. Khairina.

My wedding pulak will be on the first week of next sem.
Dasyat betul cari tarikh. Even untuk tarikh pun jadi masalah kott.
Makan masa sangat lama oke.
Lagi-lagi dengan ayah aku ni. Ada aje yang tak kena. =.=
Alhamdulillah. Masa, tarikh semua dah settle. Tinggal a few things left.
A few ke? Mengigau lah kau. Tak dapatlah.
Hantaran pun belum beli semua. Tapi memang melampaulah kalau dah ada semua kann.
At least dah ada separuh pun oke.
Tailor dah ada. Tapi belum pernah jumpa sekali pun untuk discuss design baju, ukur baju, and so whatever lagi. Just dah bagi deposit je. heheh *innocent face*
I'm trying to find the right time to go with en.tunang lahh.
Dia tu, busy memanjang. Padahal takde pk apa pun untuk majlis ni.
Cuma bagi pendapat sikit-sikit je kann.
Aku geget jugak dia ni nanti. Tengoklahh. O.o

Untuk andaman pun aku dah jumpa.
Kesian akak2 dan ibu yang teman aku pusing satu JB, and also pernah terfikir untuk ambil Dedaun Bridal jadi andam aku, but in the end, tak jadi pun.
Hampeh je kann?
Lucky me my sis in law rajin melayan even dengan handbag yang dah makin membesar and nakal sekarang. hihihi
I hope everything will run smoothly nanti.
Taknak ada satu pun missing thing dalam majlis aku.
Majlis yang simple but perfect!!!

:) baiii