Monday, 3 September 2012

Iktibar

Assalamualaikum...


Aku baru je lepas baca satu entry dari rakan blogger aku jugak.
Just nak share dengan org lain jugak.
Apabila kita ni,  katakanlah buat satu entry ni, pasal org kata untuk keinsafan diri.
Kebaikan didunia yg harus kita bawa ke akhirat kelak.
Tapi entry tu pulak hanya akan kekal sebagai entry lah. Betul takk...

Sebab kita sendiri yg taip pun takda nak ambil iktibar. 
Acane tu??


Aku bukan apa. Benda tu bagus. Org boleh baca. Boleh tahu.
Tapi kadang kadang kita yg baca pun mesti ada terpikir macam tu kann.
Maksud aku mcm ni laa, sama je keadaannya bila kita bercakap pasal org tu, walhal diri kita sendiri pun sama je buat kesalahan yg sama macam mana org tu buat.
So, apa pendapat korang?
Sorry. Just meluahkan apa yg aku rasa.
Maaf kalau ada yg terasa.

;) done!

Lapuk dan juga kulat

Assalamualaikum...

Jgn ditanya pasal tajuk entry kali ni.
Aku rasa masing masing pun dah besar yg baca belog buruk ni kann.
Jadi phm phm jelaa yg berkulat itu datangnya dari kulapuk belog ini.
Apakah?? *ayat macam hareemmm*

Memandangkan aku dah lama tak update belog, aku rasa cara penaipan belog aku juga sudah kelihatan pudarnya. Mengapakah?
Aku dapat rasakan bukan aku sorang, tapi korang korang yg ada belog jugak kalau dah berzaman tak update belog aku rasa ayat pun dah tonggeng monggeng.
Dah lah tak update belog.
Tengah cuti sem pulak.
Skrg kau bagitau aku, mana aku nak dapat ayat ayat cambest kalau asek terperap je kt tmpt kerja ni.
Semua pun jadi kucau kacir. hai-o

Dan skrg aku rasa mcm bangang pun ada sbb nak update belog tapi taktau nak update pasal apa.
==' apa benda teruk sgt perangai kau ace.
Aku rasa lepasni aku akan update tentang apa yg aku rasa aku patut update je.
Biarlah berzaman pun sbb aku tak rasa ada org duk menunggu nunggu update entry aku cam budak santikk Irine Nadia tuu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------


ok dah. ohh, Ingat tak post aku yg lepas aku cakap pasal Kinohimitsusu segar tuu, aku dah habis minum.
Mmg superb rasa dia tak payah tanya.
Boleh buat minuman selepas makan. :p
Hasil dia? Aku ni bab hasil pada diri aku jgn kau tanya.
Kalau kau tanya hasil buah sawit KPK Lukut *tmpt kerja aku* aku tau laa.

Jadi aku nak bitau, Incik Tunang kata adalah perubahan.
Dia kata, waaa syg dah putih. Dah takleh berdiri or duduk sebelah sebelah lagi. Kurang kurang kena 20 kaki jauh. *ok yg tu aku tambah*
Dia takut org kata macam taik cicak boleh? dah lama aku tak dengar.
Tapi mcm tu laa.
Bila aku minum tu, aku rasa sgt kondifen je berjalan n bawak moto kehulu hilir tgh panas suhu paling tinggi di Malaysia.
I bet u all pun akan rasa apa yg aku rasa. muihihihiihi *mcm hantu gelak*
Try lah. Then bitau aku sama tak rasa kita ;)

daaa...