Monday, 28 May 2012

Aku ada, Kau ada?

Agak apa yang ada apa yang takde? Benda yang kau ada memang semua kena ada ke? Susahlah macam tu. Kau ada Porche, takkan aku nak kena ada jugak? Porche sambung bayar lagi setengah bulan pun belum tentu aku mampu tahu! So jangan na berangan, bila tanya ‘kau ada?’ punya confirm aku akan jawab, ‘ehh, haruslah. Takde’ faham ??!! BAGUS …

So sekarang, aku na beritahu, aku ada TWITTER je pun nya. Kau ada? Kalau takde aku ta boleh na paksa kau cakap ada. Tapi takkanlah kau takde! Nampak sangatlah pembohongnya kalau takde. Tapi kalau dah takde takkan ada pulak kann. Tapi takkan lah! Tapi yelah, aku ta paksa. Tapi !! pfftt . ‘o’ yelah . faham . kau takde.


Oke aku ada twitter. Then what? Kenapa dengan twitter? Well, sebelum ni aku ada FB. Then FB aku ada macam2 status lah. Yelah, aku rasa asal kejadian FB tu untuk bersoSIAL. Bukan utk main game kot. Jadi FB aku selain dr update status, y memang hampir 3 jam sekali status aku terUPDATE, FB aku juga digunakan utk berinteraksi dengan rakan2 sekelas ku bagi memudahkan urusan untuk menyampaikan maklumat terbaru terupdate terbetul terpanjang terpendek semua terrr. Kalau tersalah tu tak tahu lahh. Nama pun TER. Oke sambung balik. FB dah tutup sebab ramai sangat baca status updated by aku yang terasa, aku nak buang lah rasa tu walaupun sebenarnya rasa tu bukan untuk siapa siapa tetapi memang tidak pernah ada tujuan tetapi ada juga yang terasa entah kenapa. Jadi rasanya memang elok sangatlah keputusan aku untuk tidak lagi ada akaun FB. Jadi kenapa ada BB bila tiada FB? Untuk apa ada hp untuk bersosial?? Takpe. Aku ada twitter. So sekarang timbul juga masalah yang sama padahal bagi aku twitter hanya seperti kata kata hati untuk diri sendiri sebab bila sorang sorang takde orang na teman cakap memang ada twitter je memandangkan dah download app twitter masa beli hp jadi bolehlah mula menaip tentang apa yang terbuku dalam hati dibukukan dalam twitter. Tangan pantas menaip tanpa dikira jumlah follower sbb bila tengok profile memang dia dah siap kirakan walaupun sikit. So senang. Jadi beginilah, kata kataku sebenarnya lebih kepada *the truth* yang bukannya kau sorang buat, orang lain pun ada buat benda yang sama memandangkan manusia semua sama dan juga bukan kau sorang berkawan dengan aku atau bukan kau sorang di mata aku. So setiap daripada twitter aku dipetik dari hati aku dilihat pada orang bukan hati nkau dan mungkin bukan kau orangnya jadi rasa rasa aku kau ta perlulah terasa. *hebat sangat ke kata kata aku sampai kau terasa?* hahahhaahahaha #Megah

Itulah yang aku maksudkan! Kalau aku, jangan harap na terasa segala bagai ni semua. *hati batu* #gelak jahat
Macam tu lah kisahnya kaisara eh bukan, kisahnya kenapa aku takde FB dah. Tapi twitter aku masih kekal. Mungkin sebab aku masih ada BB. Bukan bb cream tu. Shoot! Oh ye . lagi satu, ada sesiapa baca entry aku ni ada twitter? Meh add aku meh, tapi na pesan dulu, twitter aku, penuh dengan perangai manusia kini. So jangan terasa oke dear sekalian alam! Love you mucho! ;)
Twitter aku : >>> @cientacyfa *https://twitter.com/#!/cientacyfa*

Kbai !!
>>cientaputih<<