Thursday, 31 May 2012

LOVE RAIN

Kau pk senang aku nak jatuh cinta banyak banyak kali ??
Jatuh cinta sekali pun susah.
Jatuh tangga iye banyak kali. Ahahhaha
*Jangan beritahu orang* -_-‘

Oke. Korang jangan percaya sangat.
Aku jatuh cinta dengan cerita korea je pun.
Bukan dengan manusia lain.
Mungkin trend sekarang orang minat je Korea segala.
Tapi aku kurang ah.
Na kata tak minat tu tipu.
Tapi haritu tetiba sis aku pergi alih cerita Korea time aku cuti…
Boleh pulak tangkap cintan dengan tibi tuh.
Tak senonoh betul. dengan tibi pun jalan.

Tak payah nak cerita panjang :::
Ni cerita dia… LOVE RAIN.
Korang yang peminat tegar segar segar tengok korea layan kpop tu kompem tau cerita ni punya.
Sekarang tengah syiok bersiaran di tibi siaran KBS.
Tapi nak buat macam mana, cinta punya fasal.
Aku HABIS dah tengok. Ahahhaha *bangga*
cerita dia ada 20 episod, mana yang korang tak sabar na tunggu tu.
sabar oke. tak sabar p download kat youtube.
aku download kt guzzylady444 ;) byk betul 4 dia :))
Itu je nak cakap pun nye adoyy.

Kbai !

Nah layan lagu dia … sobsobb


Tuesday, 29 May 2012

Petua muka menawan :::

Hey ! what’s up ??
Lama dah tak bagi petua ni kann? Seriously busy, so ada masa sikit ni nak kongsi beberapa tips yang korang boleh guna untuk mengindahkan muka supaya indah mata yang memandang. Seriously memang tak pernah main main, ini cara yang paling simple and senang sangat untuk dibuat sebab aku pun selalu buat.

Cara hilangkan jerawat :::

Sebelum ni aku bagi guna kulit kayu manis. Boleh jugak. Tapi kalau takde. Guna cara simple ni. Ingat senang ke jerawat nak hilang? Susah woa. So kalau muka aku didatangi mereka, aku just halau je dengan cara memicit jerawat tu sampai dia punya isi dalam keluar, kalau sampai berdarah tu normal lah. Lagi bagus sebab masa tu memang dah tak ada lagi kekotoran jerawat yang tinggal. So bila dah bersih jangan biarkan pulak, make sure korang basuh muka and jangan tenyeh2 sampai kering muka korang, bahaya. Just cuci untuk pastikan bersihnya muka korang. Oh ye ! jangan guna tangan or kuku ok, sebab even tangan korang baru lepas cuci pun, still ada virus or kuman yang melekat kt tangan korang tu, so, use the pemicit jerawat yang aku sendiri tak tahu nama dia. Yang besi panjang tu ok. Then korang punya muka akan berbekas KEJAP je pun lepas picit jerawat tu, tapi dia akan hilang.
*AMARAN KERAS!* >>> jangan picit jerawat batu, korang cuma akan dapat sakit tapi jerawat takkan hilang. Understood? Good.

Cara nak buang eyebag :::

Sekarang, jangan kan mata korang, mata aku pun dah macam apa. Kekurangan tidur yang amat2 kurang, membuatkan bag kt mata ni beraksi dengan aktif, jadi hitam sudah mata aku. So cane na hilangkan? Korang pergi Watson, guardian pun ok, cari mask untuk mata korang tu. Kalau korang dapat Crystal Collagen Eye Mask lagi bagus. Sebab mask ni memang bagus. Aku guna ok sangat. Sangat best. Sangat sejuk, nyaman aman and segala-galanya. Seoalah dunia ana yang punya ! try lah. Dah try sila kongsi dengan orang lain fasal kebagusan eye mask ni ok. Jangan kedekut.

So rasanya itu je kot untuk petua kali ni, tengok lain kali aku buat eksperimen fasal kecantikan lain pulak and aku beritahu korang ok. Jangan risau, aku tak kedekut. Cuma aku susah nak jumpa masa nak share kan. Itu je pun. Kalau petua baru aku dapat esok, korang dapat tahun depan, jangan marah. Huahuahua .

Kbai !!!

>>cientaputih<<

Monday, 28 May 2012

Aku ada, Kau ada?

Agak apa yang ada apa yang takde? Benda yang kau ada memang semua kena ada ke? Susahlah macam tu. Kau ada Porche, takkan aku nak kena ada jugak? Porche sambung bayar lagi setengah bulan pun belum tentu aku mampu tahu! So jangan na berangan, bila tanya ‘kau ada?’ punya confirm aku akan jawab, ‘ehh, haruslah. Takde’ faham ??!! BAGUS …

So sekarang, aku na beritahu, aku ada TWITTER je pun nya. Kau ada? Kalau takde aku ta boleh na paksa kau cakap ada. Tapi takkanlah kau takde! Nampak sangatlah pembohongnya kalau takde. Tapi kalau dah takde takkan ada pulak kann. Tapi takkan lah! Tapi yelah, aku ta paksa. Tapi !! pfftt . ‘o’ yelah . faham . kau takde.


Oke aku ada twitter. Then what? Kenapa dengan twitter? Well, sebelum ni aku ada FB. Then FB aku ada macam2 status lah. Yelah, aku rasa asal kejadian FB tu untuk bersoSIAL. Bukan utk main game kot. Jadi FB aku selain dr update status, y memang hampir 3 jam sekali status aku terUPDATE, FB aku juga digunakan utk berinteraksi dengan rakan2 sekelas ku bagi memudahkan urusan untuk menyampaikan maklumat terbaru terupdate terbetul terpanjang terpendek semua terrr. Kalau tersalah tu tak tahu lahh. Nama pun TER. Oke sambung balik. FB dah tutup sebab ramai sangat baca status updated by aku yang terasa, aku nak buang lah rasa tu walaupun sebenarnya rasa tu bukan untuk siapa siapa tetapi memang tidak pernah ada tujuan tetapi ada juga yang terasa entah kenapa. Jadi rasanya memang elok sangatlah keputusan aku untuk tidak lagi ada akaun FB. Jadi kenapa ada BB bila tiada FB? Untuk apa ada hp untuk bersosial?? Takpe. Aku ada twitter. So sekarang timbul juga masalah yang sama padahal bagi aku twitter hanya seperti kata kata hati untuk diri sendiri sebab bila sorang sorang takde orang na teman cakap memang ada twitter je memandangkan dah download app twitter masa beli hp jadi bolehlah mula menaip tentang apa yang terbuku dalam hati dibukukan dalam twitter. Tangan pantas menaip tanpa dikira jumlah follower sbb bila tengok profile memang dia dah siap kirakan walaupun sikit. So senang. Jadi beginilah, kata kataku sebenarnya lebih kepada *the truth* yang bukannya kau sorang buat, orang lain pun ada buat benda yang sama memandangkan manusia semua sama dan juga bukan kau sorang berkawan dengan aku atau bukan kau sorang di mata aku. So setiap daripada twitter aku dipetik dari hati aku dilihat pada orang bukan hati nkau dan mungkin bukan kau orangnya jadi rasa rasa aku kau ta perlulah terasa. *hebat sangat ke kata kata aku sampai kau terasa?* hahahhaahahaha #Megah

Itulah yang aku maksudkan! Kalau aku, jangan harap na terasa segala bagai ni semua. *hati batu* #gelak jahat
Macam tu lah kisahnya kaisara eh bukan, kisahnya kenapa aku takde FB dah. Tapi twitter aku masih kekal. Mungkin sebab aku masih ada BB. Bukan bb cream tu. Shoot! Oh ye . lagi satu, ada sesiapa baca entry aku ni ada twitter? Meh add aku meh, tapi na pesan dulu, twitter aku, penuh dengan perangai manusia kini. So jangan terasa oke dear sekalian alam! Love you mucho! ;)
Twitter aku : >>> @cientacyfa *https://twitter.com/#!/cientacyfa*

Kbai !!
>>cientaputih<<

kehabisan masa -_-'


>>> Susahnya na cari masa na buat new post entry . bayangkan, seminggu ni berapa jam je kot dapat tidur. Yang lain semua berjaga. Pergi kem weekend lepas lagi laa ta payah cakap, mmg terus seharian ta tidur. Lepas tu sepanjang2 hari kemudiannya, byk pulak assignment last minute y kena buat. Dengan kekurangan kaki tangan semua. Mirae lak masuk hospital. Disyaki dengue. Macam2. Semua jd kelam kabut. Seriously. Then hari khamis ada apabenda ntah gelombang merah, for the first time aku tak pergi. So duduk rumah, TIDUR ! perhh nikmat habis wa cakap lu. Then Jumaat pergi kelas, balik terus gi MC *Melaka central* cari tiket utk ke Segamat for wedding mr.fiancée .. punya adik . rewang punya fasal. 2 hari kurang tidur jugak. Nasib baik keadaan utk tidur tu selesa. Kalau tak, bukan tidur je ta cukup. Badan pulak sakit. Skrg dah dekat rumah !! AHAD petang. HEAVEN ! isnin kena pergi rumah atok pulak *paksaan*. Then balik, ta rehat, tgk tibi . perhh . *godaan* . macam2 lah . lepas ni na kena pk na buat entry apa y best sikit. Sebenarnya rasa macam dah na tutup akaun blog. Memandangkan akaun FB pun dah tak ada. Tak sangka kan ! aku boleh tutup FB. Tp tatau berapa lama. Tapi skrg mmg dah agak lama laa. Lebih seminggu, lamalah tu ! dengki betul. So lepas ni rasa na tutup blog pulak. Bukan apa, Cuma dah lupa mcm mana na privacy kan all those pic y ada dalam ni. Ta suka lah search nama sendiri then mmg berlambak y keluar kt gugel. So ada sape2 na tolong private kan tak ? hihii . sendiri cari fasal macam ni lah akhirnya .
Kbai !!
>>cientaputih<<

Tuesday, 15 May 2012

Berlapuk

Dah lama ta mengarang kt blog ni . tengok . tulisan pun dah buruk . ==’ . teruk betul . macam bz sgt . ehh tapi … mmg bz pun na wt cane . last Saturday baru habis our assignment trip project . Alhamdulillah even though ada sedikit masalah, tapi kitorang mmg boleh settle semua . best kann ? well walau camanepun, diorang enjoy trip kitorang kira oke lah tu . Individual assignment pun dah present . BEL492 pun dah habis yg first . tinggal yg 2nd one . yg first ni ta berapa memberangsangkan markah dia . tapi oke laa . I guess .
Haha .. tengok . concentrate dekat penulisan blog sampai pegang hp ta tentu arah . hahaha … orang call belum tekan angkat dah letak kt telinga . gilerrr .
Oke sambung . so macam tulah … bz gilerrr … haa tade masa na tulis new post . so skrg aku tulis … pun tade idea . boooo . oke hujung minggu ada camping ta best . tp harap best . oke cakap belit cm ape .
Kbai !!!
*cientaputih*