Saturday, 25 February 2012

Masalah

Ni nak cerita .. meh dengar ..
Nak tau ta ?
Masalah kalau pendam .. sakit .
betul tak ? kann ...
pernah buat ?
try lahh , ta susah pun ..
yg susahnya bila masalah tu berupa ORANG .
mmg sgt susah .
kalau org yg kita kasihi ?
double triple susah mekk .
haih .
tatau na cakap ape dah .
memang aku ta reti cakap dari awal pun kann .
yg aku tau ... diam . diam . diam .
BTW .. selalu pun mmg aku yg salah kott
memang selalu pun aku dipersalahkan .
urrrrggghhhh !!!
cane na menjerit eh ?
ktne na jerit ?
any idea ? bernas sikit oke .
if noe any .. text me ur idea .
oke ?

kbye .

Friday, 24 February 2012

Petua hilangkan jerawat


So harini aku dah tade kerja sgt2 .
Aku na share dengan korang petua ni .
Serious bukan aku punye , orang tuatua punye petua .
Hihii ..
 noooo !!!!
well .
Memandangkan sekarang ni muka aku pun dah timbul segala jenis bukit .
Thanks lah kann !
So , aku pun na buat jugak .

This is how :
Korang amek kulit kayu manis ,
Tumbuk sampai lumat … coz korang na sapu kt muka .
N then , campur sikit dengan madu …
And siap !
Simple kann ? for this bloody pimple .
Pfftt !
Then korang just sapu kt tempat yg ade pimple tuu .
Amalkan 2 3 hari dah ok kot . dah cooldown dah .
Kalau tak , just teruskan jelah .
Hihii .
Kbye !

>>cientaputih<<

Thursday, 23 February 2012

Bosan


Bila time cuti dah terlalu over …
Cani lah jadinya …
Bosan !
Na taip entry baru pun tade idea .
Na bergaduh pun asek dengan orang yg sama .
Na keluar dating tatau dengan siapa .
Pfftt ==’
Benci ! + bosan + tidur lagi baguss
Kbye !


Yg tengah bosan amat :
>>cientaputih<<

Wednesday, 22 February 2012

pfft =='

Pernah rasa kecik hati ?
Aku rasa sekarang kott .
Ape lah kann .
Aku pk hari aku akan berterusan baik memandangkan permulaan hari aku dah ok .
Rupanya permulaan hari yg baik ta menjamin sampai ke malam .
Yelah ... hari yg panas ta disangka dtg hujan kann .
Macam tu jugak aku .
Hmm .. entahlah .
Memang dah nasib aku kott kena selalu hadapi harihari macam ni .
Takdir kann .
Tapi ... aku kan ta percaya takdir ? skrg macam mana ?
Hmm .. wut eva .
Hate to feel like this .
I bet everyone else will feel the same .
Just try to be in my foot .
Haha . ape lah . merepek .
Its ok .
Everything happens for a reason aite ?
Maybe this is a lesson for me .
Jauhkan diri .
Mungkin tade apa akan berlaku .
J
Aku ok je .
Setakat ni , aku ta mati lagi .
Tatau lah kejap lagi . haha
Tade lagi orang mati sebab sakit hati or kecik hati .
Hati tu bukan betul2 mengecik pun .
Lagipun , mana aku na tau .
Tape lahh .
Aku tau semua berlaku pun salah aku .
So , aku akan cuba sekuat daya aku untuk elakkan benda macam ni berlaku lagi .
Ok ace !
Chaiyo !

#aku mungkin keseorangan , tapi aku ta kesunyian .

>>cientaputih<<

Alhamdulillah


Alhamdulillah untuk result aku sem I ni .
Mungkin ta sebaik student yg dapat dekan .
Tapi insyaAllah dengan usaha yg lebih sikit sem depan aku dapat masuk dalam Dean’s list .
Mesti best kan kalau ada dalam senarai tu .
Well , result aku ni pun dah lebih daripada apa yg aku usahakan .
Syukur sangat2lah kann .
Nak kata excited sangat tu tak lahh .
Tapi ... ok lah .
At least result ni tak down kan aku utk ke sem hadapan .
Thanks !

>>cientaputih<<

Tuesday, 21 February 2012

Result sem I !


Hah .. kenapa hijau ?
Saje na sakitkan mata korang …
Selain skrg ni aku tengah gugup tunggu result sem I aku !
Aku rasa memang aku tengah amat runsing skrg …
Warna pun macam2 dah bertukar2 .
Dah macam pelangi ta jadik pun ada aku tengok .
Haih ==’
Tapi thanks jugak kt Khai sbb tolong cool kan aku .
Walau ta berapa cool sgt skrg ni kann .
Perhh perhh .
Dari dulu sampai skrg , bila tiba je na tau result .
Macam ni lah keadaan nye !
Kann !
Haha
Haha ? giler ke ketawa time2 accidental hour cani hah !
Giler ??
Aku Cuma dapat tawakal je lah skrg ni .
Ye .. notice ?
Dari atas sampai bawah memang aku duk cakap skrg je .
Sebab memang tak ada apa aku boleh buat dah selain tenang menunggu .
Memang ta mati pun result hancuss .
Tapi …
Kalau korang pun sama2 study cam aku .
Korang tau lah kann ?
So .. pls korang doakan result aku ok !
Thanks !
Kbye !

>>cientaputih<<

Monday, 20 February 2012

Puteri Azizah Beauty Spa

 
Pernah dengar nama spa ni ?
Ha meh sini aku terangkan serba sikit fasal spa nih .
Spa ni ada kt johor jalan Datin Halimah …
Sebelah je dengan condo Datin Halimah tu …
Senang je kan ? sebelah jalan besar pun kot .
Spa ni ditubuhkan oleh SM vokasional Azizah Johor .
 Dasyat tak ? terer kan ? korang ada ? haha

Kenapa aku na duk cite fasal spa ni ?
Sebab aku ingat na g a before naik sem depan ni .
Muka aku pun dah agak teruk n dah lama jugak ta g facial ni .
Lagipun murah kot .
Ada offer utk student jugak .
But don’t forget to bring ur student card ok !


Kenapa sibuksibuk na g spa ? buat facial segala ?
Olla .
Facial itu perlu ! ok ! ==’
Kecantikan harus sentiasa dijaga .
Jangan jaga last minute .
Lepas tu , mulalah , 'boleh ta produk ni bersihkan kulit muka saya n putihkan muka saya dalam masa seminggu' ?? -à otak awak . sila buat produk sendiri lah ok .
So, silalah merajinkan diri anda utk ke spa at least once in a month !
J

K itu je . kbye !

>>cientaputih<<

Sunday, 19 February 2012

Apa itu BLOG ?

Comel ta ! aku gembat dari sini !
Ha .. nak ? ambik lah sendiri . hahaha …
Rajin dowg2 ni buat freebies n doodles n macam2 lagi kann .
Itu kegunaan blog utk dowg kot .
Buat macam2 benda creative .
Nice ! kalau tengok blog dowg pun memang the best ah .
Cute mute segala .

Eh tapi , apa pulak guna blog utk aku ?
Aku guna blog ni utk cerita macam2 jugak .
Ta reti buat benda creative bagai , buat story mory aku cukup .
Tapi kadang2 aku guna utk bagi bloggers lain tips .
Tengoklah kalau tips tu berguna utk aku , baru boleh bagi korang.
Na bagi nasihat kat orang kena pandai nasihat diri sendiri dulu.
Betul tak ?
macam tu jugak kalau na bagi petua or pemuda wut so eva .
aku ni bukan pandai sgt berblog segala .
blog ni dulu buat utk , saja je .
hihii … J
tapi skrg blog ni utk aku macam2 aku guna .
aku guna utk cerita kisah cinta aku .
kisah hidup aku .
kisah study aku .
kisah org lain pun ada . hahaa !
eh .
hihii … bukan sebarangan kisah org aku cerita tau .
jgn pk  bukanbukan .
ta baik woa .

jadi , aku tatau apa guna blog sgt sebenarnya .
sbb blog boleh datangkan padah tau !
percaya tak ? alah , tengok lah kes politik tu .
kan ke dari blog ?
ohh tidak . aku ta campur politik ni . eeiyuu .
oke . tu je aku na sampaikan .
selain na tunjuk doodle yg sgt comel tu .
hihii .

kbye !

>>cientaputih<<

Thursday, 16 February 2012

Genap 5 bulan

As salam !
Yeayy yeayy ..

Hari ni genap sudah 5 bulan aku dan dia bergelar fiancee .
Sepanjang kami dalam ikatan hubungan ni …
Banyak sudah pengalaman kami .
Baru pengalaman bertunang , belum ++ pengalaman kami berkawan lagi .
Macam2 dugaan yg kami tempuh .
Memang bukan senang , tapi kami cuba atasi slow2 .
Laju2 karang padah pulak .
Na slow2 pun semput . haih … ==’
Tapi serious aku cakap , dalam perhubungan memang adat ada pergaduhan .
Salah faham , cemburu apatah lagi .
Jadi kena pandai2 handle .
Lepas tu jgn asek pk na menang je , sorang kena mengalah kalau na benda settle .
Kalau ta , bubye jelah jawapannya .
Ingat , jodoh memang di tangan Tuhan .
Tapi kalau jodoh yang Allah bagi pun kalau kita ta pandai jaga , melepas jugak .
Memang … ada yang akan pk , ‘aku boleh je hidup sorang2’
Tapi … Allah jadikan manusia itu berpasangan .
Kita diberi satu hati , untuk mencari hati yang satu lagi .
InsyaAllah , aku dah jumpa hati aku .
Korang bila lagi ?...

>>cientaputih<<

Sabah sudah .

As salam . 
Hai .

Minggu lepas dah penat bercuti di Sabah .
Here is the entry as what I'd promise .
Ta berapa rajin na cerita panjang2 , tunjuk pic jelah .
hihii .
Ini kuda padi , c , my bro takut dgn kuda cumel . haha

Kami di Jambatan Gantung Tamparuli . #ada kaki ketaq2 tuu

Jelas kelihatan gunung Kinabalu behind us .

Eh ? London ? tak . Jesselton Point je . hihii



Banyak sejarah yg aku belajar dari Tour Guide kitorang tu .
Best a tour guide nya , namanya AMAN .
Cerita2 menarik tentang Sabah , insyaAllah setakat ni aku ingat lagi .
Macam dari mana KK dapat nama . 
Pasal kerasnya kawasan puncak gunung Kinabalu .
Tentang sejarah2 sebelum merdeka .
Tentang kaum2 mereka .
Oh , ada 62 bahasa , eh , dialek diorang tau . 
BANYAK giler kott . tapi kaum diorang just ada ... berapa ek . lupa sudah bha . haha

ok lha . taleh citer panjang , mata dah kuyu kayak puyu . huhuhu

Nyte olz ! =)

Monday, 13 February 2012

cuticuti cinta

As salam !
Hai … aku kat rumah Abg sekarang .
Cuti sem ni rasa macam ta adil pulak ta g cuti rumah dia .
Actually just get back from Sabah … straight terus ke Segamat malam tu jugak .
Hihii … antara sebab kenapa ta reti na menyabau , weekend tu ada kursus kahwin ,
So , taleh tunggu sudah . Kena pergi jugak bha .
Hahaha .
Speaking Sabah bha aku skrg . Dasat ta bha ?
Haha , gler sudah .

Itinerary di Segamat ,
10/2 – sampai segamat jam 1.30 a.m
11/2 – ke kursus kahwin dr jam 8 a.m until 5.00 p.m
12/2 – sambung kursus kahwin
13/2 – masih berada di segamat , iaitu harini

Itu je aktiviti memandangkan ta tahu apa pulak aktiviti lepas ni kan .
Mungkin memancing, mungkin karaoke , mungkin jugak tengok wayang .
Aku ta tahu . J
Tapi mungkin jugak  balik . hihii . so itu cerita lain kali …
Aku enjoy percutian yg panjang ni !

Macam mana cuti aku kat Sabah ?
Nanti aku post entry baru berserta gambar sekali ok !!
;)

Kbye

>>cientaputih<<