Tuesday, 31 January 2012

Nikon L120


As salam ..
Hye !

Dah tukar camera ?
Dah ta minat J1 lagi ?
Tipu lah tuuuu ....
Masih sangat minat lagi J1 ..

Tapi this is what he gave me ..
hihii .. sbb DIA tatau yang I like that J1 ..
ta beritahu dia punn ..
Actually , ta sangka pun dia na belikan camera .
tapi pape pun .. 
TRIMASS ye ABG !!
Love yaa muahmuah !


nice color n style .. kecik jugak , easy to hold ..
memang tak lah kan leh isi dalam waa punye handbag ..
but its ok !
hihii ..

kbye !
>>cientaputih<<

Thursday, 26 January 2012

Wedding Wana :')

As salam ..

Alhamdulillah selamat sudah semuanya ..
my besty fren eva .. wana dah pun sah jd isteri usop ..
wish them to live happily ever after ..
hehehe terasa penatnya untuk diorang ..
tapi pape pun , im HAPPY !
n she's GORGEOUS !
tapi usop ?? TEMBAM ! haha

here they are ..
 Ramai said we look alike ! do we ?
 cam terkezutt je mek ? hioiihiio

Kami bersama ... ;)

Bubye wana !! :')

>>cientaputih<<

Wednesday, 11 January 2012

NIKON 1 J1

Selamat semua !
(selamat apa lah gilerr ?? {0_o} )
Hiihhii selamat lah semuanya …

Ehh ? ter-blog pulak ..
Hahah .. sikit je jugak . ada benda na sampaikan ni …
APA  ???

Ni haa …



Cantik tak !!
(Cakap ta cantik … aku sepuk sorangsorang nanti .) hihii

Dan ni lagi …

Lagi …

Dah dah …

Kfine … just na cakap yg saya giler ini camera …
ada banyak warna ... tapi putih .. itu suci . :)

dear , u'll b mine !
kbai !

>> cientaputih <<

Tuesday, 10 January 2012

Sikit je ok !

As salam !

Na buat satu entry pendek kejap ..
Baca kejap ok . jap je . ok .
Sekarang ni tengah minggu final …
Jadi rasanya tade idea na update blog apa …
Nanti dah balik cuti SEM saya update blog ni sampai lebam ok !
Jangan risau & tayah rindu sangatlah . haha
Nanti kita akan story mory lagi apa jadi sepanjang 2 3 minggu ni .
Ohh sekarang ni dah habis 2 paper , huhh lama giler na tunggu 2 paper nii .
Tinggal lagi 3 paper . 19hb habis dah final … yeayy !!
Oh3 … lupa pulak na info .
21hb ni kawan saya Norzawanah arsad akan mendirikan rumah tangga …
Saya sangat gembira untuk dia ! tahniah wana syg !
Nanti kita jumpa ok . jgn risau , masa memang ta banyak , tapi confirm wana boleh settle kan majlis before date nyaa . chaiyo !

Kbye ! J
#pendek ke ?? LOL
>>cientaputih<<

Friday, 6 January 2012

BLOG mereka di FB page


Saya na buat entry pasal satu page di FB .
BLOGGER namanya . link :
haa di sana ada ramai sangat sangat blogger . #sah sah lah kann

Saya dah start exchange link dengan mereka . :D pantas ta ?? haaha
Blog mereka memang best giler !

Ada satu blog tuu .. dia punya headline .. ini dia type !
‘Mai tengok blog saya .. kalau tak mahu saya block kau !’ haha
Best sangat kann . hihii .

Ada pulak yg entry dia buat memang mengancam .
Before ni saya ada buat entry yg menyatakan saya ta suka blog yang ta pasalpasal na marah orang kann .
Tapi entry dia ni berbeza tau .. memang dia marahkan orang .. ta marah , macam ta puas hati gitu lah . tapi ayat dia tuu .. SUPERB !! hihii
Silalah singgah dia kalau na tahu … http://ouhnh.blogspot.com/

Kfine . itu sahaja . kott . untuk blogger2 yang saya pinjam blog nya .. thanks ya ! blog korang memang terbaiikk ! :D
kalau korang rasa na promote blog korang ... just pergi kat FB ni n post korang punya link ok . confirm akan ada yg follow :)

Kbye !
>>cientaputih<<

Thursday, 5 January 2012

Cerita hari ini .

Assalamualaikum ..
Dan salam sejahtera .
Dah macam dekat sekolah saya rasa . rindulah pulak …
Ohh .. salah topik .

Na cerita fasal hari ni , apa ye ?
Pagi pagi … tidur . haha
Ta menarik langsung aktiviti . na buat macam mana , tidur lepas subuh , jam 6 pagi .
Memanglah .
Then bangun agak awal gak dalam jam 10 or 11 gitu .
Terus mandi coz dua roommate saya dah pun balik dari jawab final 1st paper ( CTU ) .

So bila dah bangun tu semangat agak kuat sebab satu rumah pun study ACC 418 yang akan diduduki pada hari ESOK .
Tapi ada yang akan jawab ACC 106 .

Esok ??!
Ha’a lah esok . ohh ,  tape , update blog kejap je ni . hihii

Jadi rasanya tade na cakap apalah … sebab memang dari bangun tidur sampai sekarang , masih bergelumang dengan buku .
Jadi lepas ni dah na sambung semangat yang ada tu lagi .
#boringgg

Kbye !
(entry ni saje menunjuk nunjuk macam RAJIN sangat ! )

>>cientaputih<<

Dia cinta saya

Assalamualaikum …

Mohd Ainul Fasiha bin Zakaraia >>
I made this post speacially for you J

Abg ,
Hari ni , 5/1/12 : Khamis : 5:10 am
Syg belum tidur …
Tiba tiba tadi syg teringatkan abg …
Syg rindukan abg .
Org kata rindu itu biasalah bagi pasangan bercinta .
Abg maafkan syg ye … syg bukan sengaja na bazirkan air mata ni .
Syg tahu abg akan marahkan syg .
Tapi syg na beritahu abg ni , cinta syg untuk abg … ada banyaaaaakkkk sgt ..
Macam ni banyak .
Maaf tangan syg ta cukup panjang .
Tapi syg harap abg faham betapa cinta itu banyak untuk abg .
Syg rasa syg ta sanggup na hidup tanpa abg .
Maaf , syg tahu kalau syg cakap macam ni pun abg akan marah .
Sebab syg patut cinta DIA lebih dari abg kan .
Abg jangan risau eh , syg ta lupa .
Lagipun syg tahu , syg takkan ta hidup dengan abg .
Sebab tu syg ta takut .
Tapi , macam mana , abg …
Macam mana kalau abg hidup tanpa syg .
Abg boleh ta ?
Syg harap abg sangat kuat …
Syg bukan na tinggalkan abg , abg jangan fikir bukan bukan ye .
Syg Cuma … Entah . J
Orang kata … ajal maut di tangan Tuhan .
Jodoh pun , DIA yang tentukan .
Jadi , syg Cuma na abg kuat .
Walaupun nanti syg tade , syg tahu , abg akan kuat untuk hadapi SEMUANYA !
Kan abg ! Abg kan sayangkan syg .
Abg mesti taknak syg sedih macam sekarang . kan !
Mungkin bukan jodoh kita .
Jadi syg na abg janji !
Boleh ta abg !? Abg janji ye ..
Untuk teruskan hidup bahagia tanpa syg .
Untuk teruskan hidup sebagai seorang anak yang soleh .
Untuk teruskan hidup sebagai seorang Islam .
Untuk terus hidup dan menghargai cinta .
Abg kena janji , kalau syg dah tade nanti .
Abg jangan bencikan cinta eh .
Sebab cinta yang temukan kita .
Sebab cinta yang bahagiakan syg .
Sebab … cinta tu pernah jadi milik kita .
Cinta yang abg bagi . cinta yang ada dalam hati syg …
Syg akan jaga sampai akhir hayat syg .
jadi , abg pun janji jugak ehh .

Terima kasih abg .
#sayangcintakanabang#

Lots of lurve
>>cientaputih<<

Cinta


cinTa


cinta ,
bukan senang untuk dimiliki ,
cinta hanya layak untuk orang yang tahu menghargai .
bukan semua cinta berakhir dengan perkahwinan , 
tapi kebanyakan cinta ,
dilalui dengan kegembiraan .

cinta
akan memberi kita seribu satu kenangan .
seribu satu pengalaman .
mengajar kita erti kesabaran .
mengajar kita erti sebenar kesedihan .
cinta mengajar kita untuk saling mencintai .
yang akhirnya mengajar kita erti cinta .

cinta
tidak akan berlaku jika bertepuk sebelah tangan .
kerana cinta itu lahir dari hati
cinta menyatukan dua hati menjadi Satu .

cinta sejati ,
akan terus kekal di hati .
percayalah …
bukan semua manusia di dunia ini yang tahu menghargai cinta
bukan semua juga dapat merasa pengalaman bercinta
yang menyedihkan ,
bukan semua tahu apa itu cinta .

cinta
mudah untuk pergi meninggalkan kita .
kita tak akan dapat merasainya ,
sehingga cinta itu hilang .

cinta
manusia diberi merasa perasaan cinta itu
kerana Allah itu Maha Penyayang .
belajarlah mencintai Yang Maha Esa dulu ..
baru kita tahu macam mana nak mencintai orang lain .
dan dengan cinta yang kita ada ,
hargailah .
kerana apabila cinta itu pergi ,
penyesalan yang kita rasa ,
tak akan berguna lagi .

hasil nukilan
>>cientaputih<<

Karaoke party

Hye there !

Pagi pagi ni sangat sangat na release all this tensi yang sangat sangat berlambak ok !
Jom kita karaoke ....

http://www.karaokeparty.com/en/battles

BEST !!

Good Luck in having fun..

Kbye . ;)

>> lots of lurve : cientaputih <<

Monday, 2 January 2012

Cinta seorang gadis

As salam ..
Hey ! na tahu ?? 
Gentleman , take note ok ..

Percaya atau tidak .. bila perempuan serius bercinta >>>

1. Perwatakan kamu yang selamber dikhalayak ramai tidak menjejaskan sedikit pun mood gadis kamu untuk berjalan bersama kamu

2. walaupun adakalanya kamu memakai pakaian yang tak bergosok pun si dia senang apabila bersama kamu

3. menghabiskan masa setiap pagi untuk mengejut kamu dengan mendail no telefon kamu atau menghantar mesej kepada kamu untuk mengejutkan kamu solat subuh memandangkan malam td ada perlawanan kelab bola kegemaran kamu

4. menghadiahkan hadiah pada HARI JADI KAMU dengan hati yang ikhlas di mana hadiah tersebut di beli secara online memandangkan payah sangat nak carik kalau berjalan satu Malaysia ni

5. tetap tenang bersama kamu walaupun KAMU MENINGGIKAN SUARA

6. tidak MENITISKAN AIR MATA di hadapan kamu walaupun KAMU MELUKAI hati si dia dengan SENGAJA atau TIDAK SENGAJA

7. memahami karier kamu sebagai SEORANG INSAN YANG PERLU MEMEGANG TANGGUNGJAWAB KEPADA KELUARGA KAMU TERLEBIH DAHULU

8. meletakkan diri selepas ALLAH, IBU BAPA, KELUARGA, KERJAYA

9. tidak mengungkit KISAH PERIBADI kamu

10. tidak meletakkan tahap pelajaran atau MEMBEZAKAN tahap pelajaran dengan KAMU

Gentleman …
kalo korang dapat gadis begini .. saya saran an sujud syukur dulu, ok.. lagi2 yg berpendidikan tuu .. bertuah badan .. =]

kbye !
>>>cientacyfa<<<

Sunday, 1 January 2012

Fruit are very important

As salam ..

Hey there .. how do you do today ? (apajadah tanya khabar malam2? )
Well .. how did you look today ? must be gorgeous aite ?
So do I ! haha .. over perasan ok !

Bukan apa, harini saya balik Melaka dah . entah kenapa , tangan ni menggatal nak ber’make-up’ ..
so saya pun conteng monteng lah muka ni .
kalau saya yg ta reti make up ni boleh mencontengkan muka ni biar nampak ladies , make sure korang ladies2 out there pun kena make up jugak tau .
tapi tayah laa over sgt . 
cukup lah sekadar natural make up . 
kalau natural beauty pun boleh . tapi saya yg ta beauty ni , kenalah pretty kan diri .

( jangan selalu rasa rendah diri ok ! #kadangkadang tape )

Sini ada nasihat sikit ,
Too look more beautiful in ur daily life ,
Make sure , in ur snack box , there are a few fruit . OK ?!
That’s a MUST .
Janganlah setakat ada je , tapi ta makan . makanlah ok .
Sayangi diri anda setiap hari … buah-buahan .. hihii

Kbye ! ;)
>>>>cientacyfa<<<<