Thursday, 8 December 2011

Dilema SHOPPING orang muda ! #saya

As salam ..

Seperti entry yg kamu semua baca kann ..
Ini cerita dia .. tang teng ting tong .. dongdong . hah gilerr
Why those .. ehh bukan . why are we youth spend a lot ??
Ni ha reason dia .

1st > Ada yg na JAGA STANDARD #bukansayaok !

          Standard lah kann na jaga standard, konon na berkawan dgn anak org kaya lahh, na ada awek lah, pakwe lah, kena lah tunjuk kekayaan kann . ada ke ? haish. Ta patut ada yg spend byk atas sebab nii . kalau ye pun na jaga standard , agak2 lah mekk2 weyy . apa ada pd standard, pastu kata kalau korg dpt lah kan pancing insan itu , dah berhubungan , lama2 kantoi jugak kot . dusshh bedassdass -___-“

2nd > Ada yg jadi MANGSA TEKNOLOGI . #mungkinsaya . 0_0

          Haha .. kasihani lah saya . saya jd mangsa tauu . zaman suda berubah ok . apa yg org ada, kita kena ada (kononkonon) . padahal ta pun senanya . for me, I love gadget a lot . but me try to control myself lah kann . well, nama dah jd buda Uni . berat sikit . tapi ada jugak , jumpa org2 yg betul2 spend money on this thing , gadget like hp , mp3 , ipod , and .. many more lahh . bukan mandy moore ok. J

3rd > DESAKAN TREND terkini . O_o #apakah ?

          Pelik ke ? ta fhm ehh ? macam ni ..  contoh kann , skrg semua style org buat rambut cm ala2 artis kpop gitu , style dressing , sume2 lah , jd mereka2 ini pun sanggup tau utk habiskan duit sentiasa mengikuti membeli apa jua yg diorg nampak ala2 mcm artis korean tuu .ha camtu lahh . ada faham ? TAK ! OK Lagi kann , kalau mcm kata fashion skrg org na pakai emm . GUESS . barangan dia kann , kan cm standard sikit harga dia , jd bila tana mengalah , pun na jugakk beli . ha camtulahh . lg tepat ! huhh =’)

4th > BERJIMBA #berhibur

          Kena ada berhibur tu , ada yg ta fhm apa itu JIMBA . kann ! eleh korg pun baru 1st time baca , na tipulah tuu . haha . eh silap ! haa .. berjimba ni boleh dikatakan aktiviti WAJIB buda2 zaman skrg . konon na release tension gitu . of coz lah kann . haha . Pergi cinema , bowling , mana2 lagi lah , skrg na buang air pun baya , apa lagi tempat hiburan camtu .

Alhamdulillah .. itu je yg saya mampu kongsi ..
Antara knp remaja byk habiskan duit kann.
Byk lagi sebabnya, tapi saya bg ni je ok !

Tapitapi kalau orang tanya saya,
Soalan : cyfa, dah tade duit ke, mana pergi ?
Jawapan : sy ta suka duit, saya suka barang2, jadi saya bagi orang duit tu, then orang tu bagi saya barang. Ha, jadi duit tu ada kat orang tu lahh . hahaha :p

Duit aku kot , tak pun duit bapak aku . kesah apa . haha .

Oops sorry . d'accord d'accord . ciao !J