Saturday, 31 December 2011

Jaga kecantikan MATA !

Hye !


Pagi ni , 
Sy tade kerja , na update blog .
Tade idea na buat apa .
Teringat pulak yg MATA sy dah kalahkan mata PANDA bear nii !
Ni semua gara-gara stayup yg memanjang without having enough rest .
for my eyes especially lahh .
So , cantiklah sudah mata sy . 
Utk kamu kamu yg tanak mata mcm sy ,
atau paling tidak pun mcm mata panda tuu .
Jom ikut pemudi nii . 
#saya-tak-tua-lagi-jadi-saya-bagi-pemudi-bukan-petua-ok !

1) make sure selalu buat facial , bukan untuk muka je, but also for your eyes
2) the simplest way is to use the cucumber . ada masa je buat ok .
3) sekarang dah banyak produk kat farmasi untuk menjaga mata anda , untuk cantik , jangan berkira dengan duit .
4) untuk mereka yang 24-jam di rumah , jangan kedekutkan diri anda untuk memberi diri anda beauty sleep .
which is 6-8 hours per day . ;)


alrite ... thats it . hihii . jom buat samasama ok !


:) lots of lurve : cientaputih (:


Stay Young n Healthy

Hye !


For today's tips ..
Don't forget to drink mineral water EVERY day ..
Don't you ever missed that ok .
It's VERY important .


Thats it . For today .
Nanti sambung lagi ok .


Kbye ! :D

Friday, 30 December 2011

Bergoyangg I follow I follow ~~~ euuwww

As salam ..

Cik cyfa dah takde kerja ni ..
huhu ..
apa pasal follow follow nihh ?
saja .. kan blog ..
kerja nya .. follow je lahh .
mana yg best .. n sgt best , sy suka follow .
tapi ta dapat baca setiap post blog tu ..

tapi .. kalau ada yg terniat hati na pergi blog yg ta follow ..
akan cuba follow lah kalau berkenan ..
tapi ..
kadangkadang macam ada terjumpa blog yg ta sedap mata memandang .
so .. chow jelah dari blog tuu .
na tau kenapa mata TAKNAK memandang ?
hmmm ..
na cakap lebih sgt , rasanya macam ramai yg buat ...
n saya pun ada sedikit buat ..
tapi kalau dah tiaptiap post pun buat ..
memang lahh .

SAYA TAK SUKA ..
 NA FOLLOW BLOG YG ENTRY NYA ASYIK NA MENGATA ORANG .. 
NA MARAHMARAH KAN ORANG .. 
NA SUMPAH SERANAH ORANG . 
SERIOUS SAYA TA SUKA . 
SO .. 
TAYAH NA HALAU OR APA .. 
MEMANG SAYA AKAN MENGHALAUKAN DIRI SAYA SENDIRI . 
TERIMA KASIH . ;)

kbye !

#sorry ayat sgt ada byk TAPI .. n songsang segala .. tolong hiraukan ..
peace no war !!

Wednesday, 28 December 2011

Kiz punya segmen !

Assalamualaikum ..

Benda alah apa lah pulak segmensegmen ni kann ?

Ohh .. entry kali ni just saja buat untuk sajasaja jugak ..
http://kizgarden.blogspot.com/ ada buat satu segmen untuk … emmm ..
REVIEW UR BLOG n BLOGLIST EXCHANGE gitu ..

Kiz punya blog ni memang saya dah follow lama dah . Blog dia BEST giler kott . Byk info dapat . jadi , bila dia promote utk segmen ni ..

So .. utk sajasaja .. cuba lahh . mana tahu kiz na review n list my blog yg simple past ng present story ni at their blog . maybe u olz fikir ta dapat apa kann .. but for me .. at least I’ll get to know others punya blog .

N td pun dah ada blogwalking kt ada participant utk entry ni .. cantik gilerrrrr blog dia .. memang creative sgt a .. #sorry . nampak ta over nya di situ ?

Well , saya memang ta pandai na cantik kan blog ni .. cukuplah sekadar saya suka tengok .. n harap bloggerz lain yg blogwalking kat sini pun suka tengok blog saya ..
Saya memang suka something yg simple . blog saya ni … boleh dikatakan menunjukkan segala-galanya .,.

Ok done ! tu je .. others , yg na join segmen ni .. boleh lahh merajinkan diri ..
Jenguk2 blog kiz utk info n syaratsyarat nya ok !
kbye ~~

Sunday, 11 December 2011

TANPA mu ...

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang
Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya
Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

*sayasayangawakselamanya ... =')

JOHOR PREMIUM OUTLET

Hey ..
As salam ..
JOHOR PREMIUM OUTLET ? (J.P.O)
Pernah dgr ? yup ..
Boleh dikatakan shopping complex lahh ..
Yg terLATEST di INDAHPURA ..
Indahpura tuu kat TUAS ..
Na pergi situ kena exit highway Tuas lahh .
Menuju ke Kulaijaya .
Dah selamat dirasmikan pun oleh Dato Seri Najib Abd Razak
Kfine .. tu jee .

Aku na story sikit pasal DALAM J.P.O ni .
Boleh dikatakan dalamnya dah macam PAVI key hell dah .
Haa yg ni PAVI Jee Bee ok !
Ingat KL jek eleh ada pavi ? haha
Ada mcm2 BRANDED stuff dalam tuu .
Dia bukan mcm jusco ..
But more to house to house .
Hah camtu lahh lebih tak kurang tak .
Well , ada COACH, GUESS, BURBERRY, NIKE ..
Haa banyak lah .. n others jugak .
So , kalau pasni na shopping kt JB .
Enjoy lah ke situ ok ! ;)






 done shopping ! kbye ! ;)

Thursday, 8 December 2011

Dilema SHOPPING orang muda ! #saya

As salam ..

Seperti entry yg kamu semua baca kann ..
Ini cerita dia .. tang teng ting tong .. dongdong . hah gilerr
Why those .. ehh bukan . why are we youth spend a lot ??
Ni ha reason dia .

1st > Ada yg na JAGA STANDARD #bukansayaok !

          Standard lah kann na jaga standard, konon na berkawan dgn anak org kaya lahh, na ada awek lah, pakwe lah, kena lah tunjuk kekayaan kann . ada ke ? haish. Ta patut ada yg spend byk atas sebab nii . kalau ye pun na jaga standard , agak2 lah mekk2 weyy . apa ada pd standard, pastu kata kalau korg dpt lah kan pancing insan itu , dah berhubungan , lama2 kantoi jugak kot . dusshh bedassdass -___-“

2nd > Ada yg jadi MANGSA TEKNOLOGI . #mungkinsaya . 0_0

          Haha .. kasihani lah saya . saya jd mangsa tauu . zaman suda berubah ok . apa yg org ada, kita kena ada (kononkonon) . padahal ta pun senanya . for me, I love gadget a lot . but me try to control myself lah kann . well, nama dah jd buda Uni . berat sikit . tapi ada jugak , jumpa org2 yg betul2 spend money on this thing , gadget like hp , mp3 , ipod , and .. many more lahh . bukan mandy moore ok. J

3rd > DESAKAN TREND terkini . O_o #apakah ?

          Pelik ke ? ta fhm ehh ? macam ni ..  contoh kann , skrg semua style org buat rambut cm ala2 artis kpop gitu , style dressing , sume2 lah , jd mereka2 ini pun sanggup tau utk habiskan duit sentiasa mengikuti membeli apa jua yg diorg nampak ala2 mcm artis korean tuu .ha camtu lahh . ada faham ? TAK ! OK Lagi kann , kalau mcm kata fashion skrg org na pakai emm . GUESS . barangan dia kann , kan cm standard sikit harga dia , jd bila tana mengalah , pun na jugakk beli . ha camtulahh . lg tepat ! huhh =’)

4th > BERJIMBA #berhibur

          Kena ada berhibur tu , ada yg ta fhm apa itu JIMBA . kann ! eleh korg pun baru 1st time baca , na tipulah tuu . haha . eh silap ! haa .. berjimba ni boleh dikatakan aktiviti WAJIB buda2 zaman skrg . konon na release tension gitu . of coz lah kann . haha . Pergi cinema , bowling , mana2 lagi lah , skrg na buang air pun baya , apa lagi tempat hiburan camtu .

Alhamdulillah .. itu je yg saya mampu kongsi ..
Antara knp remaja byk habiskan duit kann.
Byk lagi sebabnya, tapi saya bg ni je ok !

Tapitapi kalau orang tanya saya,
Soalan : cyfa, dah tade duit ke, mana pergi ?
Jawapan : sy ta suka duit, saya suka barang2, jadi saya bagi orang duit tu, then orang tu bagi saya barang. Ha, jadi duit tu ada kat orang tu lahh . hahaha :p

Duit aku kot , tak pun duit bapak aku . kesah apa . haha .

Oops sorry . d'accord d'accord . ciao !J

Wednesday, 7 December 2011

LOVE and IMMORTALITY

 Assalamualaikum w.b.t ... :)

KAMI budak MaTIC !
Ho-ho bus ni best !
KAMI ada show utk disaksikan …


Guess what ?? Zahnita ok ..

Heading to KL tower

FANSy ok . no biggies . haha

Bubye KLCC ~ bubye musical ..

This one yg paling mahal ok ! 
Pix of me with this guy name WILSON TAN ;)
Who is he ?
A model lahh . Malaysian Model .
You should know him better ok ! hahaha
Giler bayang ? memang lahh TAK kann .
Cuma tiba2 .. WOOWWW !! J

ok dah . itu bukan apa yg aku na story . actually last weekend I went to KL trip with my HM’s family . We went to see for musical orchestra .
the title : LOVE AND IMMMORTALITY .

gempak ta? Immortality tau . biasalah LOVE kann . apa shj utk cinta kott . well , memang sgt best lahh , meremang bulu roma org sebelah aku dgr . haha #akupunsama

B4 the orchestra day tulah kitorang mcm berjimba sikit , tapitapi , the nite b4 takdelah berjimba coz we went to see for the walk fashion for VIVA Malaysian BATIK . apa kejadah ada viva pulak kann . haha
Haa masa nilah kitorang jumpa those modelss . diorang memang GEMPAX . lagi2 Wilson n Zahnita . mata memang pada diorang jelah .

Then , the next day kitorang g KL Tower . walaupun aku pernah pergi . tapi pergi masa umur 20TAHUN lebih bermakna kott . sebab aku baru faham apa itu KEBANGGAAN .
Apa buda 5 tahun faham ke ? haihh

Ok lahh . done kott ! kbye ! J

Tuesday, 6 December 2011

Tips to make guy fall for you :)

Having trouble finding the guy of your dreams? Or perhaps you already did, the only problem is he doesn't know you exist, he never even throws a look in your direction.
It is also possible that you are in love with a guy you have been friends with since time immemorial and you just don’t know how to get past that "friend" phase and spark some romance between the two of you.
Whatever your individual circumstance is, these tips will help you make a man fall in love with you. but im not surely 100% gives you the hope ok ! just try it, then u'll know.

Prettify yourself
We all know that guys are visual by nature. That's the primary reason why they ogle at bikini-clad girls. While it won't be necessary to parade on your favorite bikinis, it would be great if you can improve your appearance and make yourself look more attractive. It does not mean that you need to look like Anne Hathaway or Kate Bosworth. But at least, look your best. Get a new hairdo, lose weight, wear flattering clothes, apply make-up that would emphasize your features, and don't forget to spritz on some nice but not overwhelming cologne. If this doesn't turn your dream guy's head, you'll be probably be turning other heads anyway, so keep your options open.

Keep your ears open
Most guys talk about themselves all the time. It must be their male ego or their alpha male on the work. It is always recommended to listen actively to your man. Men are endeared to girls who can give them attention and at the same time, be interesting enough to keep up with the conversation. Be sure to read up on current topics, get to know about the latest trends, listen to news, and so on.

Laugh, laugh and laugh
Men are attracted to women with sense of humor. Not only does this keep any relationship interesting and exciting, sense of humor is also a good way to make someone else fall in love with you. But don't just make all the jokes, remember to laugh a lot as well. Men's egos are boosted when girls laugh at their funny quips. You don't have to pretend anything's funny if it is not but be sure not to be too uptight and let your hair down to attract your guy. So, what if you aren't free hair? hihiii. just be yourself ok.

Ooze with confidence and attitude
Needy, desperate girls or girls with negative dispositions in life can easily repel guys. Nobody likes to be with someone who always sees the glass half empty. But if you're sunny, positive, and cheerful, and if you exude with confidence and a great attitude, you are more likely to attract the opposite sex. Stand up straight when you walk, make eye contact when you talk, and be confident at all times.

Don't forget to flirt
Flirting is an essential part of the whole process of attracting men. Sharpen your flirting skills if you want your guy to take notice of you. Teasing glimpses, lingering looks, soft touches on the knees or on the hair, smiling a lot, throwing your head back when you laugh, and so many more - all these are foolproof flirting techniques that have been tested by time. Although that this is not my way, but i thought maybe it will work. saw someone using this. Hah, maybe those guy just love flirty girl. LOL

Be Yourself
Of course, while all these tips will help you enhance yourself and improve your chances of snagging the man you've always wanted, it is still important to be yourself. Don’t be a fake. You would want your man to fall in love with you and not with an imaginary person that you made up. OK? is that all clear. From the beginning, the important thing to make the guy fall for you, is to be yourself. You don't want they leave you later on right. So, :) think of it. 

Alrite, thats it. thanks for reading . Au revoir ! ^_^