Saturday, 31 December 2011

Jaga kecantikan MATA !

Hye !


Pagi ni , 
Sy tade kerja , na update blog .
Tade idea na buat apa .
Teringat pulak yg MATA sy dah kalahkan mata PANDA bear nii !
Ni semua gara-gara stayup yg memanjang without having enough rest .
for my eyes especially lahh .
So , cantiklah sudah mata sy . 
Utk kamu kamu yg tanak mata mcm sy ,
atau paling tidak pun mcm mata panda tuu .
Jom ikut pemudi nii . 
#saya-tak-tua-lagi-jadi-saya-bagi-pemudi-bukan-petua-ok !

1) make sure selalu buat facial , bukan untuk muka je, but also for your eyes
2) the simplest way is to use the cucumber . ada masa je buat ok .
3) sekarang dah banyak produk kat farmasi untuk menjaga mata anda , untuk cantik , jangan berkira dengan duit .
4) untuk mereka yang 24-jam di rumah , jangan kedekutkan diri anda untuk memberi diri anda beauty sleep .
which is 6-8 hours per day . ;)


alrite ... thats it . hihii . jom buat samasama ok !


:) lots of lurve : cientaputih (:


Stay Young n Healthy

Hye !


For today's tips ..
Don't forget to drink mineral water EVERY day ..
Don't you ever missed that ok .
It's VERY important .


Thats it . For today .
Nanti sambung lagi ok .


Kbye ! :D

Friday, 30 December 2011

Bergoyangg I follow I follow ~~~ euuwww

As salam ..

Cik cyfa dah takde kerja ni ..
huhu ..
apa pasal follow follow nihh ?
saja .. kan blog ..
kerja nya .. follow je lahh .
mana yg best .. n sgt best , sy suka follow .
tapi ta dapat baca setiap post blog tu ..

tapi .. kalau ada yg terniat hati na pergi blog yg ta follow ..
akan cuba follow lah kalau berkenan ..
tapi ..
kadangkadang macam ada terjumpa blog yg ta sedap mata memandang .
so .. chow jelah dari blog tuu .
na tau kenapa mata TAKNAK memandang ?
hmmm ..
na cakap lebih sgt , rasanya macam ramai yg buat ...
n saya pun ada sedikit buat ..
tapi kalau dah tiaptiap post pun buat ..
memang lahh .

SAYA TAK SUKA ..
 NA FOLLOW BLOG YG ENTRY NYA ASYIK NA MENGATA ORANG .. 
NA MARAHMARAH KAN ORANG .. 
NA SUMPAH SERANAH ORANG . 
SERIOUS SAYA TA SUKA . 
SO .. 
TAYAH NA HALAU OR APA .. 
MEMANG SAYA AKAN MENGHALAUKAN DIRI SAYA SENDIRI . 
TERIMA KASIH . ;)

kbye !

#sorry ayat sgt ada byk TAPI .. n songsang segala .. tolong hiraukan ..
peace no war !!

Wednesday, 28 December 2011

Kiz punya segmen !

Assalamualaikum ..

Benda alah apa lah pulak segmensegmen ni kann ?

Ohh .. entry kali ni just saja buat untuk sajasaja jugak ..
http://kizgarden.blogspot.com/ ada buat satu segmen untuk … emmm ..
REVIEW UR BLOG n BLOGLIST EXCHANGE gitu ..

Kiz punya blog ni memang saya dah follow lama dah . Blog dia BEST giler kott . Byk info dapat . jadi , bila dia promote utk segmen ni ..

So .. utk sajasaja .. cuba lahh . mana tahu kiz na review n list my blog yg simple past ng present story ni at their blog . maybe u olz fikir ta dapat apa kann .. but for me .. at least I’ll get to know others punya blog .

N td pun dah ada blogwalking kt ada participant utk entry ni .. cantik gilerrrrr blog dia .. memang creative sgt a .. #sorry . nampak ta over nya di situ ?

Well , saya memang ta pandai na cantik kan blog ni .. cukuplah sekadar saya suka tengok .. n harap bloggerz lain yg blogwalking kat sini pun suka tengok blog saya ..
Saya memang suka something yg simple . blog saya ni … boleh dikatakan menunjukkan segala-galanya .,.

Ok done ! tu je .. others , yg na join segmen ni .. boleh lahh merajinkan diri ..
Jenguk2 blog kiz utk info n syaratsyarat nya ok !
kbye ~~

Sunday, 11 December 2011

TANPA mu ...

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang
Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya
Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

*sayasayangawakselamanya ... =')

JOHOR PREMIUM OUTLET

Hey ..
As salam ..
JOHOR PREMIUM OUTLET ? (J.P.O)
Pernah dgr ? yup ..
Boleh dikatakan shopping complex lahh ..
Yg terLATEST di INDAHPURA ..
Indahpura tuu kat TUAS ..
Na pergi situ kena exit highway Tuas lahh .
Menuju ke Kulaijaya .
Dah selamat dirasmikan pun oleh Dato Seri Najib Abd Razak
Kfine .. tu jee .

Aku na story sikit pasal DALAM J.P.O ni .
Boleh dikatakan dalamnya dah macam PAVI key hell dah .
Haa yg ni PAVI Jee Bee ok !
Ingat KL jek eleh ada pavi ? haha
Ada mcm2 BRANDED stuff dalam tuu .
Dia bukan mcm jusco ..
But more to house to house .
Hah camtu lahh lebih tak kurang tak .
Well , ada COACH, GUESS, BURBERRY, NIKE ..
Haa banyak lah .. n others jugak .
So , kalau pasni na shopping kt JB .
Enjoy lah ke situ ok ! ;)






 done shopping ! kbye ! ;)

Thursday, 8 December 2011

Dilema SHOPPING orang muda ! #saya

As salam ..

Seperti entry yg kamu semua baca kann ..
Ini cerita dia .. tang teng ting tong .. dongdong . hah gilerr
Why those .. ehh bukan . why are we youth spend a lot ??
Ni ha reason dia .

1st > Ada yg na JAGA STANDARD #bukansayaok !

          Standard lah kann na jaga standard, konon na berkawan dgn anak org kaya lahh, na ada awek lah, pakwe lah, kena lah tunjuk kekayaan kann . ada ke ? haish. Ta patut ada yg spend byk atas sebab nii . kalau ye pun na jaga standard , agak2 lah mekk2 weyy . apa ada pd standard, pastu kata kalau korg dpt lah kan pancing insan itu , dah berhubungan , lama2 kantoi jugak kot . dusshh bedassdass -___-“

2nd > Ada yg jadi MANGSA TEKNOLOGI . #mungkinsaya . 0_0

          Haha .. kasihani lah saya . saya jd mangsa tauu . zaman suda berubah ok . apa yg org ada, kita kena ada (kononkonon) . padahal ta pun senanya . for me, I love gadget a lot . but me try to control myself lah kann . well, nama dah jd buda Uni . berat sikit . tapi ada jugak , jumpa org2 yg betul2 spend money on this thing , gadget like hp , mp3 , ipod , and .. many more lahh . bukan mandy moore ok. J

3rd > DESAKAN TREND terkini . O_o #apakah ?

          Pelik ke ? ta fhm ehh ? macam ni ..  contoh kann , skrg semua style org buat rambut cm ala2 artis kpop gitu , style dressing , sume2 lah , jd mereka2 ini pun sanggup tau utk habiskan duit sentiasa mengikuti membeli apa jua yg diorg nampak ala2 mcm artis korean tuu .ha camtu lahh . ada faham ? TAK ! OK Lagi kann , kalau mcm kata fashion skrg org na pakai emm . GUESS . barangan dia kann , kan cm standard sikit harga dia , jd bila tana mengalah , pun na jugakk beli . ha camtulahh . lg tepat ! huhh =’)

4th > BERJIMBA #berhibur

          Kena ada berhibur tu , ada yg ta fhm apa itu JIMBA . kann ! eleh korg pun baru 1st time baca , na tipulah tuu . haha . eh silap ! haa .. berjimba ni boleh dikatakan aktiviti WAJIB buda2 zaman skrg . konon na release tension gitu . of coz lah kann . haha . Pergi cinema , bowling , mana2 lagi lah , skrg na buang air pun baya , apa lagi tempat hiburan camtu .

Alhamdulillah .. itu je yg saya mampu kongsi ..
Antara knp remaja byk habiskan duit kann.
Byk lagi sebabnya, tapi saya bg ni je ok !

Tapitapi kalau orang tanya saya,
Soalan : cyfa, dah tade duit ke, mana pergi ?
Jawapan : sy ta suka duit, saya suka barang2, jadi saya bagi orang duit tu, then orang tu bagi saya barang. Ha, jadi duit tu ada kat orang tu lahh . hahaha :p

Duit aku kot , tak pun duit bapak aku . kesah apa . haha .

Oops sorry . d'accord d'accord . ciao !J

Wednesday, 7 December 2011

LOVE and IMMORTALITY

 Assalamualaikum w.b.t ... :)

KAMI budak MaTIC !
Ho-ho bus ni best !
KAMI ada show utk disaksikan …


Guess what ?? Zahnita ok ..

Heading to KL tower

FANSy ok . no biggies . haha

Bubye KLCC ~ bubye musical ..

This one yg paling mahal ok ! 
Pix of me with this guy name WILSON TAN ;)
Who is he ?
A model lahh . Malaysian Model .
You should know him better ok ! hahaha
Giler bayang ? memang lahh TAK kann .
Cuma tiba2 .. WOOWWW !! J

ok dah . itu bukan apa yg aku na story . actually last weekend I went to KL trip with my HM’s family . We went to see for musical orchestra .
the title : LOVE AND IMMMORTALITY .

gempak ta? Immortality tau . biasalah LOVE kann . apa shj utk cinta kott . well , memang sgt best lahh , meremang bulu roma org sebelah aku dgr . haha #akupunsama

B4 the orchestra day tulah kitorang mcm berjimba sikit , tapitapi , the nite b4 takdelah berjimba coz we went to see for the walk fashion for VIVA Malaysian BATIK . apa kejadah ada viva pulak kann . haha
Haa masa nilah kitorang jumpa those modelss . diorang memang GEMPAX . lagi2 Wilson n Zahnita . mata memang pada diorang jelah .

Then , the next day kitorang g KL Tower . walaupun aku pernah pergi . tapi pergi masa umur 20TAHUN lebih bermakna kott . sebab aku baru faham apa itu KEBANGGAAN .
Apa buda 5 tahun faham ke ? haihh

Ok lahh . done kott ! kbye ! J

Tuesday, 6 December 2011

Tips to make guy fall for you :)

Having trouble finding the guy of your dreams? Or perhaps you already did, the only problem is he doesn't know you exist, he never even throws a look in your direction.
It is also possible that you are in love with a guy you have been friends with since time immemorial and you just don’t know how to get past that "friend" phase and spark some romance between the two of you.
Whatever your individual circumstance is, these tips will help you make a man fall in love with you. but im not surely 100% gives you the hope ok ! just try it, then u'll know.

Prettify yourself
We all know that guys are visual by nature. That's the primary reason why they ogle at bikini-clad girls. While it won't be necessary to parade on your favorite bikinis, it would be great if you can improve your appearance and make yourself look more attractive. It does not mean that you need to look like Anne Hathaway or Kate Bosworth. But at least, look your best. Get a new hairdo, lose weight, wear flattering clothes, apply make-up that would emphasize your features, and don't forget to spritz on some nice but not overwhelming cologne. If this doesn't turn your dream guy's head, you'll be probably be turning other heads anyway, so keep your options open.

Keep your ears open
Most guys talk about themselves all the time. It must be their male ego or their alpha male on the work. It is always recommended to listen actively to your man. Men are endeared to girls who can give them attention and at the same time, be interesting enough to keep up with the conversation. Be sure to read up on current topics, get to know about the latest trends, listen to news, and so on.

Laugh, laugh and laugh
Men are attracted to women with sense of humor. Not only does this keep any relationship interesting and exciting, sense of humor is also a good way to make someone else fall in love with you. But don't just make all the jokes, remember to laugh a lot as well. Men's egos are boosted when girls laugh at their funny quips. You don't have to pretend anything's funny if it is not but be sure not to be too uptight and let your hair down to attract your guy. So, what if you aren't free hair? hihiii. just be yourself ok.

Ooze with confidence and attitude
Needy, desperate girls or girls with negative dispositions in life can easily repel guys. Nobody likes to be with someone who always sees the glass half empty. But if you're sunny, positive, and cheerful, and if you exude with confidence and a great attitude, you are more likely to attract the opposite sex. Stand up straight when you walk, make eye contact when you talk, and be confident at all times.

Don't forget to flirt
Flirting is an essential part of the whole process of attracting men. Sharpen your flirting skills if you want your guy to take notice of you. Teasing glimpses, lingering looks, soft touches on the knees or on the hair, smiling a lot, throwing your head back when you laugh, and so many more - all these are foolproof flirting techniques that have been tested by time. Although that this is not my way, but i thought maybe it will work. saw someone using this. Hah, maybe those guy just love flirty girl. LOL

Be Yourself
Of course, while all these tips will help you enhance yourself and improve your chances of snagging the man you've always wanted, it is still important to be yourself. Don’t be a fake. You would want your man to fall in love with you and not with an imaginary person that you made up. OK? is that all clear. From the beginning, the important thing to make the guy fall for you, is to be yourself. You don't want they leave you later on right. So, :) think of it. 

Alrite, thats it. thanks for reading . Au revoir ! ^_^

Tuesday, 29 November 2011

Beauty Tips *hair*

7 RUTIN PUNCA RAMBUT ROSAK ..

Buddies !!
jom sama2 baca entry kali ni ok ..
n avoid them ..
:)

1) mengering dengan tuala
first of all , ini adalah perkara rutin yang kita semua sama-sama buat kann .
Well , betul , sama-sama buat , coz saya pun buat jugak .
perkara ni biasa lah .. lepas mandi je kita grab towel then keringkan rambut dengan cara yang salah iaitu kesat dengan kasar n kuat . Ini yang menyebabkan rambut mudah putus dan rosak !

2) meniup kering
yupp . memang korang dah selalu dengar .. tapi ? masih buat kann .. part yang ni saya ta buat .. rumah memang ta digalakkan ada benda alah dryer ni . satu , elektrik kuat guna , dua , nilahh dia , rambut rosak . tahukah kamu bila kita guna hair dryer ni , suhu yang ta sesuai dengan rambut kita boleh menyebabkan rambut terbakar ... tusss .. rosaklah sudahh .. :'(
so , jangan buat lagi ok !

3) melurus & mengeriting
Hallo .. kalau dah dryer yang jauh dari rambut pun kita tak boleh guna , apatah lagi yang kita lekatkan terus dekat rambut .. haish ==' .. penggunaan bahan-bahan MEMBAKAR rambut ni definitely lah boleh buat rambut kita rosak , kering , mudah putus . Na cantik kann . boleh je , rajin-rajinlah belai kembali rambut anda . pergi treatment ! ohh ! make sure guarantee punya treatment ok .

4) mengikat rambut
what ??! the fish .. memanglah .. saya pun ikat rambut apa .. this one maksudnya yang rambut kita buat tocang banyak-banyak tuu .. haa that one tak digalakkan ok .
lagi satu , ponytail tu memang nampak kemas , tapi kalau terlalu kuat ikatannya , rambut pun sakit , kulit kepala kita pun sakit . then , terjadilah kulit sensitif n bermacam-macam lagi . just berpada-padalah ikat tuu :)

5) menggayakan rambut
gila apa na gayakan rambut pun ta boleh ? boleh lahh . senang na shape kann . yang kurang boleh nya , bila korang guna gel , wax and something like clay tuu .. sebab that thing boleh sebabkan rambut kita yang lembut lalut ni kering , kusam , kusut and kasar lagi .. haihhh . minta dijauhkann ^_^

6) memberus rambut
ajekegila berus rambut pun ta boleh ? habis na kusut masai ?
hahaa .. taklahh . ehh , ha berus rambut tu sikat rambutlah ok ..
boleh tu memang lah boleh . tapi , elakkan sikat ketika basah .
sebab rambut senang putus waktu-waktu basah tuu .hihiii

7) mewarna
ye semua pun tahu nii . mewarna memang sah sah boleh rosakkan rambut . tayah tanya kat cikgu dahh . sini saya beritau .. dalam pada na cantikkan rambut korang bagi colourful tuu , rambut boleh rosak . dalam pewarna rambut yang korang guna tu ada bahan yang akan menyebabkan kerosakan ke atas rambut berlaku . so , gunalah bahan semula jadi untuk mewarnakan rambut . ADA KE ? hiihi, ada . KOPI . INAI . oh .. tu je yang tahu , yang lain korang GOOGLE . hahaha

waa habis dah ..
ha ni lahh antara penyebab rambut korang yang sebelum ni bersinar-sinar,
sekarang tidak lagi .
tapi jangan risau , banyak dah shampoo kat pasaran yang akan bantu korang .
just find the correct one ok .

sekian , kbye ! (",)

Harimau masih muda :)

As salam ..


kenapa harimau masih muda ?
kasihan mereka ...
tewas di tgn Jepun , Syria , n Bahrain ...
huwaaaa :'(
yg paling sedih nya aku lahh
sampai termimpi2 na Malaysia menang jugak ..
haihhh
Lee Chong Wei pun kalah d tgn Lin Dan ...
dan2 lah semua pun na kalah kann ..
sudah lahh ..


Na djadikan cerita ...
ta dapek den na nolong nye ...
memang harimau2 tu masih muda ...
baru na belajar melangkah ...
tp permainan mereka memang marvelous !
ta lama lg MALAYSIA akan menggegar dunia ok !
tunggu ajelahh :)


stop utk entry kali nii >>>>> bubye ! ;)

Thursday, 24 November 2011

Assignment ..

Hey there !
As salam .. 
well ..
entah kenapa rajin na update blog byk2 kali kann
so aku na cerita time aku pergi buat assignment dgn group aku haritu ..
in Dataran Pahlawan ..
dalam pada2 buat assignment tuu ..
ha ni lah kerjanya .. haha










haha .. 
memang .. terbaiikk ..
kbubye .. 

*lain kali na buat assignment mcm ni lg ..

^my engagement day^

Hye !

Earlier .. many people ask me to see my engagement picture ..
Even it was a bit late .. but still ..
saje . haha
So here it is ..
Some of them, that i can grab from my sis camera .. hihii
Enjoy !

video

Tuesday, 22 November 2011

HARIMAU MUDA MALAYA vs garuda indonesia

yooo !!
maaf lambat update .. 
hihii .. bz lorr 
jd mlm ni tgh2 buat assignment ..
mencuri sikit masa utk update mengenai BOLA SEPAK !
siapa lawan ? 
pity u ..
the best team for me ..
MALAYSIA vs indonesia ..
ok !!

hahaha .. 
perrhh ..
excited ta habis lagi ok .. 
ingat senang ke na excited selalu ?
#DahMacamDapatResultGempakJeKann ..

na tahu siapa menang ?
gilerr ahh korang ta tahu ..
dah sehari lambat kott 0_o
well .. saksikan sama keresahannya .. 
;)


i'm proud to be Malaysian ok .. 
tak ada lah kalau kalah ta bangga ..
cuma bila menang nii ..
over bangga namanya ..
hahahaha .. ;D

bak kata org ramai .. 

TEAM Malaysia Hebat ..kerana MALAYSIA ade

seorang MUSLIM, ade seorang ThAMIL, ade seorang

GURU, dan yg penting Team MALAYSIA ade

khairul fahmi che mat yg sentiasa cermat

menangkap bola, dan MALAYSIA juga ade baddrol

bahtiar yg sentiasa berikhtiar menjaringkn gol dari

jarak jauh :) kekekeekekee dan yg paling Hebat ialah

kerana MALAYSIA ade ONG ( Ong Kim swee )!!!!!!

best kann ?
sekian shj ok ! ;)

Tuesday, 15 November 2011

Jumm kita study !

As Salam .
Heyy , here I would like to share this entry .
It will help u guys in study .
So , use it .
Amalkan selalu ok !
Good luck !


TIPS STUDY

1) Sebelum belajar, niat bahawa aku belajar ni kerana Allah. Tiap kali nak keluar bilik untuk pergi kuliah, sentiasa ingatkan diri, aku menuntut ilmu ni kerana Allah. Banyak kelebihan bagi orang yang menuntut ilmu. Jangan rasa stress kalau kelas start seawal jam 8 pagi dan habisnya pula dalam pukul 5. Tapi fikir bahawa sepanjang proses menuntut ilmu ni, malaikat akan sentiasa mendoakan kita. Jadi, kita tak la rasa tension sangat kalau kelas tu tersangatlah lama.



2) Disiplinkan diri, tiap kali nak study, mesti baca 1 m/s Al Quran sebelum start study tu. Jadi, confirm kita tak tinggalkan Al Quran walau sesibuk mana pun kita. Ustazah ada cerita satu KISAH YANG SANGAT MEMBERI INSPIRASI. Ada seorang budak perempuan di Arab Saudi yang mayatnya tak hancur, walaupun dah lebih 2 tahun dia meninggal dunia. Ramai yang pelik sebab budak tu masih kecil, dalam umur 15 tahun. Jadi, ada yang pergi pada kedua ibu bapa budak itu dan bertanya, apakah 'amalan budak perempuan ini. Ibunya menjawab, saya tak tahu apa yang special anak saya buat, cuma saya tahu dia ni sangat menjaga Al Quran. Tiap kali sebelum belajar, dia pasti akan baca 1 m/s al quran, memang tak pernah tinggal. Jadi, budak kecik ni pun boleh baca 1 m/s tiap kali sebelum belajar, kita yang besar berjela ni tak kan tak mampu kot. Orang yang hebat takkan bagi alasan, tapi dia sentiasa cari jalan.



3) Bila kita rasa stress sebab berkali-kali dah baca topik tu, tapi tetap tak faham, dan akhirnya, kita rasa fed up dan terus tutup buku. Dan yang lebih bahaya, mind setting akan mengatakan topik ni sangat susah dan tak best. Last2, kita tinggalkan terus topik tu hingga akhirnya kelam kabut waktu nak exam. Jadi, apa kata kita cuba tips daripada salafus soleh terdahulu. Bila ada sesuatu yang menghalang fokus, mereka pergi perbaharui wudhu' dan solat sunat 2 rakaat. Kalau macam kita ni yang malas-malas ayam, perbaharui wudhu' pun dah dikira ok. Kembalikan caj2 positif dalam diri supaya tiada ruang untuk syaitan menghalang kita untuk menuntut ilmu ni, tugas yang sangat mulia.



4) Part paling penting! Bila tengah syok study, tiba2 azan. Berhentilah sekejap untuk menyahut seruan Allah. Tak lama pun solat ni. Jadikan ia sebagai terapi diri selepas penat belajar. Imam Ghazali ada mengatakan bahawa: "orang yang menyahut seruan azan dengan serta merta meninggalkan segala urusan untuk menunaikan solat berjema'ah, di akhirat kelak, dia akan dijemput oleh Allah SWT dengan penuh lemah lembut dan menjadi tetamuNya. Jadi, tiap kali rasa berat punggung nak berhenti study untuk solat, ingat balik, kalau aku nak dijemput oleh Allah di yaumul hisab nanti, aku kena utamakan solat dulu daripada kerja lain. Mana kita tahu kan, kita lagi rasa mudah bila belajar selepas selesai solat tu. Inilah namanya berkat. Bila kita utamakan Allah daripada benda lain.



5) Last but not least, jangan lupa baca doa dan ambillah wudhu' sebelum mula belajar. Doa mohon Allah bagi kekuatan dalam menuntut ilmu. Dan bila kita ada wudhu' ni, kita akan sentiasa ingat bahawa belajar ni adalah 1 ibadah yang sangat dituntut dalam Islam. Dan lagi mudah untuk kita terus solat kalau tengah belajar, tiba2 azan. Kita tak tahu kan dengan wudhu' tu, kita belajar lebih berkat..

Remember our first day here , parents told us to study smart .
Be a good student .
Never leave solat .
Always respect others .
Bring them a scroll of your success !
May Allah bless u always in life .
;)

Friday, 11 November 2011

#11.11.11 at 11:11 am

:) As salam ..
Gembira hati berbunga bunga di pagi JUMAAT .
saja suka suki na post entry tajuk cani .
entah dapat post sharp 11.11 am ke tidak .
itu cerita nanti .
haha !
by the way ..
Selamat Hari Jumaat !
Penghulu segala hari .
Semoga hari ini akan sgt lebih baik dr semalam .
Jalani hari anda dgn penuh kebahagiaan ok !
luv u muahx !

kbye  ! c(:

Tutti Frutti 2 :')

Hey !!
Last week me n my family went to FROYO cafe !
Not only with my family, i also went there with my friends .
Suhaila Najib n Farhana Ahmad Parid .
When i went there ,
i saw one of their customer don't know how to use the froyo machine .
pity him .
now , let me teach you how to buy froyo in Tutti Frutti !

 here you go ! Just follow the instruction ok ! ;)
Do you know that eating FROYO gives us a lot of health benefits . Well , this is them !

So many FROYO ? yeahh . for my nephew and niece !

My bro spent about MYR 72 there . huh . =,='

This is the day when I spend my time with my friends !
I luv them a lot ! muahx ! :)

A day full with enjoyment ! 

# ty abg izan !
ty sue n nana for accompany me .

Friday, 4 November 2011

Tarian ..

Hey !
Saya rasa mcm dah ages ta menari kott ..
Of course zapin la kann
Saya ta reti tarian lain ..
Tp haritu utk VC a.k.a vice chancellor
Aku belajar mcm2 jenis tarian lahh
Hahaa .. Terbaikk kann
Well .. Ikuti pengembaraanku ;)

Wednesday, 2 November 2011

MAKE IT LAST FOREVER !

Hey there !
 wanna noe some tips that will help you in your relationship ?
This will help :


1) FIGHT FAIR 
Every married couple argues ! Same for the unmarried . The secret is to learn how to solve disagreements with your spouse in ways that strengthen, not weaken, your relationship .

2) GIVE AND TAKE
Of course you heard this a lot . Then why don't you practice using it ? Successful couples manage disagreements to a point of "enough resolution". Sometimes you may have to "agree to disagree". At other times, you decide to 'let go' of an issue, if it is not that important to you.

3) TAKE RESPONSIBILITY
Everyone has strengths and weaknesses . Good spouses contribute their strengths to their marriage . Ask yourself : How can we use our own positive skills to make this a great partnership?

4) INVEST OFTEN
Love grows due to the positive 'investments' , however small, you make along the way . It can be a compliment, a kiss, a gift or a thoughtful gesture.

5) HAVE HIGH STANDARDS
Successful marriages are built on trust and mutual respect. It is vital to continue to treat each other well throughout your marriage , You need to feel that your spouse looks out for your interests, not just their own.

Best of luck in keeping your love last forever and ever after !

With lots of LOVE  ♥ ♥ ♥ ♥
CYFA ! *cintaputih*