Sunday, 26 September 2010

Abang...

knape ni?dulu kte x cmni pn?byk mslh kte hadapi same2...
tp skrg,em skrg pn msih hadapi same2,cume...
penyelesaian tu mcm kte x jumpe..
yg kte jumpe,cume kata2 utk keruhkan lg keadaan.


aku xnak mcm 2,bukan aku yg nak...
tp bile semua jd serabut,apa yg kite pk n ckp pn dah jd tunggang langgang.
x patut la hubungan yg kte jage slame 3 tahun ni hancur sebab diri kte sendiri..taknaklah.


x pernah pun aku jage hubungan aku ngan org selama ni.
sbb biasenye,aku senang je break up dgn sape2 pun.
biasalah,senang nk cari yg laen.
tp aku tau,usia makin lanjut,smpai ble perangai nk tros mcm tu??
klau aku x cari yg sempurna di mata aku skrg,
aku xkan jumpe sampai ble2 pn nanti.


Bile dah namanye lelaki,mmg susah nak cari yg perfect tu.
lg2 zaman skrg ni.semua pn nak cari girl separuh masa je.
n excuse me,aku xkan jd girl mcm tu.
aku nak cari boy utk aku jdkn teman hidup sampai ble2.
bkn part time ok...


so skrg aku dah jumpe,xkn aku nk lepaskan..
kecualilah,kalau dlm hati die mg dah x punya aku..
terpaksa aku terima hakikat.
xkan punya aku paksa org utk suka n sayang akulah.
x syok dpt kasih syg g2.
lg an,klau x dpt kasih syg dr seorang suami nanti,
aku masih ade family yg syg aku.
klau xde,rasenye xde makne aku hidup pulak kot..


the thing is,i love him.
n i hope,he loves me t0o.
so then we can live happily ever after.
if not,i can't do anything lorh..

Thursday, 2 September 2010

Ha cumey x my new phone..sony ericsson spiro..i love it!!handphone utk aku wt basahan..hehe senang cket..cumey tecik je..

Ade ke patut??mmg x patut bt0l.

Aduh.knp la mcm ni skali jd kt aku...
aku dah do the best da..cube aturkan segalanye awal2 lg so that nothing can mess it up...till that damn!
urrgghh sentiasa mengubah my plan even saat2 akhir..
x patut btol laa.habis plan aku nk dinner dgn dak kls.
aduh ase pedih sgt r hati ni.rase sakit sgt r pale ni..
cm nk cabut,n baling je..huh mmg x patut btol..
mmg sengaja cari psl dgn aku an.mmg sengaje..
aku ase cm,eeiii knp la msti nk buat aku marah an..
wt aku hepi je xley ea..aku ni baru la nk baek2 n b'ckp semula dgn die..then,this happen n i can't help it anymore..
mmg nk suruh aku mencetuskan perang dunia ke-4..

Aku mmg btol2 x fhm walaupun aku cuba sdaye upaya aku utk cuba fhm sgalenye..
aku dah plan awal2,aku dah ckp dah awal2..tp,still..
hmm seems like after this,no more planning,just burst out..
Agak aku ni patung ke,ke die yg pekak??
x dengar ea plan aku?laen kali aku kne gune cara lain..
maybe gune sound system yg lengkap bile ckp ngan die..
maybe...klau x berkesan jugak..mmg aku x tahu nak ckp ape dah..

Sebenarnya, mmg btol ke kate ibu,dah nasib kami kne duk rumah je??kne tinggal je??maybe bkn nasib ibu sorg kot..
sbb aku xkan pernah tinggalkan ibu..
Sebab aku xkan pernah nak kecewakan ibu..
Kalau pun ada org dlm family ni nak kecewakan ibu,itu bukan aku..
Ibu ada bila aku perlukan dia,n aku juga akan wt mcm tu.
ada d sisi dia bila dia perlukan aku...
nampaknya aku mmg kne blaja cara utk kawal emosi dlm diri aku ni..bila dah nama tu perempuan,emosi mmg byk,n aku kne stabilkan emosi aku agar x membuak2 keluar n mkn diri aku sendiri..
lgpun byk lg perasaan org lain yg aku kne jage..
bukan family aku je,tp juga org2 lain samada aku knl,ataupun x..
the truth,aku mls nak pk semua ni,tp,i had to...
ni kan...my life...",)